Up 2 Date

Nieuw soort tinder-app in ontwikkeling voor werkzoekenden

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Nieuw soort tinder-app in ontwikkeling voor werkzoekenden

Tegenwoordig is online dating een van de normaalste zaken ter wereld. En als je aan online dating denkt, dan denk je natuurlijk aan Tinder. De gemeenten Rotterdam en Den Haag zijn nu bezig met een nieuwe variant op deze app: eentje waarbij bedrijven swipend op zoek gaan naar de perfecte sollictant. De app helpt je helaas niet aan een potentiële bae, maar misschien wel aan een bijbaantje.

Experiment

De app genaamd HalloWerk is een initiatief van de gemeenten Rotterdam en Den Haag en momenteel is er al een proefversie online. De app is het perfecte hulpmiddel om Hagenaars en Rotterdammers te helpen aan een baan. Het bijzondere van HalloWerk is dat je talenten centraal staan, een schooldiploma is niet het belangrijkste. De Haagse wetgever Rachid Guernaoui zegt tegen het AD dat hij erg positief is over de eerste resultaten van de app:

''HalloWerk geeft kandidaten de kans zichzelf te presenteren aan werkgevers en te reageren op vacatures die ben hen passen. Het is niet alleen een leuk initiatief voor de werknemers maar ook voor de werkgevers.''

swipen

Als werkzoekende maak je een profiel aan waarmee je jezelf presenteert aan werkgevers. Bedrijven kunnen swipend en scrollend informatie vinden over je hobby's en passies. maar ook over je opleiding. Als een bedrijf interesse heeft, word je direct gebeld. Inmiddels heeft het platform 267 actieve werkgevers en staan er 242 kansrijke vacatures open. Op 14 januari vindt de officiële lancering plaats.

Rachid Guernaoui: ''Karakters en ook hobby's zeggen iets over de kwalificaties van een kandidaat. Sommige werkgevers zoeken inmiddels al alleen op hobby. Als iemand van knutselen houdt, is hij al geschikt voor bepaalde vacatures.''

Ster advertentie
Ster advertentie