Up 2 Date

Vader van vermiste Nsimire (14) deelt hartverscheurende oproep

foto: Nsimire Massembo
  1. Newschevron right
  2. Vader van vermiste Nsimire (14) deelt hartverscheurende oproep

Op vrijdag 27 juli raakte de 14-jarige Nsimire Massembo vermist. Meer dan een week later - elf dagen om precies te zijn - is er nog steeds geen spoor van het meisje. Haar vader probeert nu via Facebook zoveel mogelijk aandacht voor de zaak te vragen. Dat doet hij in een hartverscheurende oproep waarin hij iedereen vraagt te helpen zoeken. Het bericht is inmiddels al meer dan 45.000 keer gedeeld.

"Toen Nsimire nog klein meisje was vroeg ze een keer aan mij: "Papa, ga je mij altijd beschermen?" Ik heb toen mijn woord gegeven en haar beloofd dat ik er voor haar zou zijn. Ik mis haar zo verschrikkelijk."

Geen Amber alert

Baderha Massembo, zoals de vader heet, begrijpt niet waarom er geen AMBER Alert is uitgeroepen en waarom er nog niet massaal naar zijn kind gezocht wordt. "En vooral waarom er al zoveel tijd voorbij heeft kunnen gaan zonder dat het land waar wij ons één mee voelen met ons meezoekt." De familie Massembo kwam in 2005 in Nederland wonen.

"Misschien verschillen onze achtergronden en misschien delen we niet dezelfde status en hebben we niet het bereik en de middelen die een ander heeft. Desondanks is de liefde en de bezorgdheid om onze dochter niet minder dan bij een ander."

De Haagse politie vertelt aan de NOS dat de vermissing niet voldeed aan de criteria voor een Amber Alert, omdat Nsimire al een paar dagen weg was toen ze als vermist werd opgegeven. Ook waren er geen aanwijzingen voor acuut levensgevaar.

Aandacht

De hopeloze vader richt zich tot alle ouders in Nederland en vraagt hen de vermissing de aandacht te geven die het verdient. "Ik ben ten einde raad. Help ons alsjeblieft ons meisje terugvinden. Wij gaan kapot zonder haar."

Verdwenen

Nsimire werd vrijdag voor het laatste gezien op de Prinsegracht in het centrum van Den Haag. Het meisje heeft ingevlochten haren en droeg die dag een grijze bandana, lichtblauwe spijkerbroek met scheuren op de bovenbenen met daaronder een blauwe strakke korte broek en een wit t-shirt met korte mouwen. Ook had ze nog een donkerblauw t-shirt aan met het G-star Raw-logo. Qua schoenen droeg Nsimire zwarte Nikes met een witte zool en Nike-logo.

Heb je informatie over deze vermissing? Neem dan contact op met de politie via 0800-6070.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie