Up 2 Date

Ruim 4 ton opgehaald voor 'kinderen van Ruinerwold'

foto: Twitter: MargrietBenakfoto: Twitter: MargrietBenak
  1. Newschevron right
  2. Ruim 4 ton opgehaald voor 'kinderen van Ruinerwold'

Miljoenen Nederlanders zaten afgelopen week voor de buis gekluisterd voor de docuserie De kinderen van Ruinerwold. Kort daarna is er een actie opgezet om de negen kinderen van de familie een goede herstart in de samenleving te geven. Inmiddels is er 462.051 euro binnengehaald, een hoop meer dan het streefbedrag van 270.000 euro.

Stichting

De actie is vrijdag 16 april van start gegaan en eindigde zondag 25 april om 14:00 uur. De volledige opbrengst gaat via een stichting naar de kinderen van Gerrit Jan van D. (68) die jarenlang verscholen voor de buitenwereld leefden in een afgelegen boerderij in de buurt van het Drentse dorp Ruinerwold. Het geld is bedoeld voor bijvoorbeeld studie, jobcoaching, tandartskosten, rijlessen, juridische kosten, huisvesting of bijvoorbeeld de inrichting van een nieuwe woning.

Toekomst

In totaal zijn er 17.105 donaties gedaan. Het streefbedrag van 270.000 euro werd na twee dagen al behaald. De crowdfunding is een initiatief van onder anderen Esther Suurmond. Ze noemt het bedrag 'ongelofelijk' en zegt dat het de kinderen 'veel meer mogelijkheden biedt dan een week geleden'. "Ze kunnen nu gaan nadenken over hun toekomst, wat ze bijvoorbeeld voor opleiding willen gaan doen."

Ster advertentie
Ster advertentie