Up 2 Date

Emotionele Humberto Tan vertelt dat hij moet stoppen bij RTL Late Night

  1. Newschevron right
  2. Emotionele Humberto Tan vertelt dat hij moet stoppen bij RTL Late Night

"Ik ga stoppen bij RTL Late Night. Dat is niet op eigen verzoek. Dat is op verzoek van de leiding van RTL 4." Humberto Tan deed woensdagavond een heftige mededeling aan het einde van de show. Vanaf juli zal hij niet langer de presentator van RTL Late Night zijn. En met die beslissing is hij zelf niet blij.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

"Ik wil dit per se zelf zeggen, omdat dit programma mij heel dierbaar is."

Nieuwe presentator

Humberto Tan presenteerde vijf jaar lang het succesvolle programma, maar moet nu plaatsmaken voor presentator Twan Huys. De leiding van RTL geeft aan 'vertrouwen te hebben in een andere toekomst voor het programma'. Hoewel Humberto het niet eens is met de keuze, respecteert hij de keuze van RTL wel.

Kritiek

RTL Late Night heeft al een tijdje te maken met teruglopende kijkcijfers. In 2015 keken het gemiddeld een miljoen mensen naar het programma, maar tegenwoordig liggen die cijfers een stuk lager. Er kwam veel kritiek op de talkshow en de slechte kijkcijfers leidden tot veel ophef in de media. Zo schreef AD-columniste Angela de Jong begin dit jaar nog dat Humberto 'uit zijn lijden moest worden verlost'.

Kijkcijfers vs. Kwaliteit

De vraag is echter: liggen die slechte kijkcijfers wel alleen aan Humberto Tan? Gelukkig zat gisteravond ook radiomaker Frits Spits aan tafel bij RTL Late Night. Hij steunde de emotionele Humberto Tan met wat rake woorden.

"Ik vind dat de laatste tijd in de kranten tegen jou en het programma een soort hetze is gevoerd, waar ik de rationaliteit nooit van heb begrepen. Dat de leiding van RTL daar gevoelig voor blijkt, voor stemmen uit de pers en voor kijkcijfers, terwijl je volgens mij [...] een ongelooflijk goed programma maakt. Het is raar dat we in Nederland voortdurend geregeerd worden door kijkcijfers en dat kwaliteit niet meer telt. Ik vind het onverdiend. En ik vind het dapper dat je het op deze manier zegt."

Ster advertentie
Ster advertentie