Up 2 Date

Club van Sinterklaas-acteur veroordeeld voor misbruik 17-jarig meisje

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Club van Sinterklaas-acteur veroordeeld voor misbruik 17-jarig meisje

De 58-jarige acteur Tim de Z., die voorheen in de Club van Sinterklaas te zien was, moet negen maanden de cel in, waarvan zes voorwaardelijk. Dat besloot de rechtbank in Zwolle vandaag, omdat de acteur ontucht pleegde met een 17-jarig meisje uit Deventer.

Geslachtsdelen betast

De Z. was in de Sinterklaas-filmreeks te zien als Hoge Hoogte Piet en het meisje was een fan van de acteur. De twee ontmoetten elkaar in maart 2022 in de woning van de acteur. Hij bekende dat ze daar elkaars geslachtsdelen betastten. Een aantal maanden later, in juni 2022, boekte de inmiddels veroordeelde acteur een hotelkamer in Deventer. De acteur gaf aan dat het 'een moment zou worden om zonder andere mensen samen te zijn en te knuffelen', schrijft RTV Oost. Hij had echter ook spullen bij zich om seks te hebben en hij bekende dat het 'mogelijk tot seks was gekomen'.

Op tijd aangehouden

Uiteindelijk ging deze geplande ontmoeting niet door. Zowel de acteur als het minderjarige meisje werden onderweg naar het hotel aangehouden door de politie. Dit gebeurde door een vriendin van het slachtoffer, die de politie net op tijd inlichtte.

708 seksuele beelden

Het minderjarige meisje stuurde maar liefst 708 seksuele foto's en video's. Die werden aangetroffen op de computer van de acteur. De beelden waren volgens de rechtbank deels in opdracht van de veroordeelde gemaakt. De rechtbank is van mening dat de acteur misbruik maakte van het overwicht dat hij had op het meisje. Zo dreigde hij onder meer de vriendschap te beëindigen als ze geen seksueel getinte beelden stuurde. Dat wilde het meisje koste wat kost voorkomen. Ze was namelijk zo'n fan dat ze moest 'huilen van blijdschap' toen de acteur haar begon te volgen op Instagram.

Contactverbod

Naast de celstraf krijgt de acteur een contactverbod met het slachtoffer. Hij moet daarnaast contact met minderjarige meisjes mijden en zichzelf laten behandelen.

Ster advertentie
Ster advertentie