Up 2 Date

Langste drugstunnel ooit ontdekt bij grens Amerika en Mexico

foto: USCBP
  1. Newschevron right
  2. Langste drugstunnel ooit ontdekt bij grens Amerika en Mexico

Bij de grens van de Verenigde Staten en Mexico is de grootste drugstunnel ooit ontdek van wel anderhalve kilometer lang, dat melden de Amerikaanse autoriteiten. De tunnel werd gebruikt om drugs te smokkelen en ligt tussen San Diego en het Mexicaanse Tijuana. De Amerikaanse grenspolitie heeft beelden vrijgegeven die een kijkje geven in de tunnel.

funxvideo_5e32be883921e

Ontknoping van jaren onderzoek

De ontdekking van de tunnel kwam na jarenlang onderzoek bij de Mexicaanse grens. Het onderzoek begon in de Verenigde Staten, maar ging al snel over naar Mexico. Daar werd de ingang van de tunnel ontdekt in augustus vorig jaar in Tijuana. Toen werd er een begin gemaakt aan het tekenen van een kaart van de tunnel. Politieagent Lance LeNoir, een van de agenten die in de tunnel kroop, beschrijft de omstandigheden in de tunnel: “Ik denk dat ik delen van mijn ziel daar beneden heb achtergelaten”.

Heel professioneel

Het is niet onbekend dat de Mexicaanse drugskartels heel veel geld hebben. Met de handel in drugs en wapens hebben deze misdaadorganisaties de afgelopen jaren miljarden verdiend en dat is terug te zien in deze tunnel. Het bouwwerk was erg professioneel. De tunnel had een ventilatiesysteem, elektriciteit, een lift en een rails om de drugs te vervoeren. Agent Lenoir is bang voor de toekomst: “Ik durf te wedden dat ze nu al meteen nieuwe tunnels aan het bouwen zijn”.

Ster advertentie
Ster advertentie