Up 2 Date

India heeft serieuze toiletproblemen

foto: youtube/viacom18
  1. Newschevron right
  2. India heeft serieuze toiletproblemen

In India hebben ze een serieus toiletprobleem. Er zijn veel te weinig wc's voor de 1,3 miljard mensen én de aanwezige toiletten worden niet altijd gebruikt. AJ+ ging langs in een dorp waar ze helemaal klaar zijn met het probleem. Daarom heeft de dorpsraad zelfs besloten dat je pas met elkaar mag trouwen als jullie toekomstige huis een schijtcabine heeft.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Clean India

De Indiase minister-president Narendra Modi heeft in 2014 de Clean India-campagne opgezet om het ernstige tekort aan toiletten op te lossen. Het doel daarvan is om voor 2019 minimaal 75 miljoen wc's te plaatsen. Bijna 60 miljoen van die toiletten zijn anno 2018 blijkbaar al geplaatst, maar ze worden helaas weinig gebruikt. Veel van de wc's zijn niet gekoppeld aan de riolering en er stroomt soms zelfs geen schoon water, wat best handig is als je je handen wilt wassen.

Toiletfilm

Het toiletprobleem is zo groot, dat het inmiddels ook in Bollywood een plekje heeft gekregen. In de film Toilet: A Love Story doet een getrouwde man er alles aan om een toilet te vinden voor zijn vrouw. Dit klinkt als een probleem van India, maar volgens de Wereldgezondheidsorganisatie komt het toilettenprobleem in meerdere landen voor. Zo'n zestig procent van de wereldbevolking zou geen toilet in huis hebben. Misschien ga je nu anders kijken naar de wc-pot die je thuis hebt staan.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie