Up 2 Date

Miljardair Jeffrey Epstein pleegt zelfmoord in cel

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Miljardair Jeffrey Epstein pleegt zelfmoord in cel

De Amerikaanse miljardair Jeffrey Epstein, die werd verdacht van het seksueel uitbuiten en misbruiken van verschillende minderjarige meisjes, heeft zichzelf opgehangen in zijn cel. Hoe hij zelfmoord heeft kunnen plegen terwijl hij vastzat, is nog onduidelijk.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Misbruik minderjarigen

Jaren geleden zou Epstein zijn minderjarige slachtoffers naar verschillende huizen hebben gelokt en seks met ze hebben gehad.​ Ook betaalde hij hen om nieuwe meisjes voor hem te regelen. Sommige meisjes waren nog maar 13 jaar. Tien jaar geleden zat Epstein ook al dertien maanden vast voor het misbruiken van tientallen meisjes. Hij sloot toen een deal met de openbaar aanklager, waardoor hij een levenslange celstraf ontliep. ​

Erg voor slachtoffers

De miljardair moest binnenkort voorkomen, iets wat voor de slachtoffers extra pijnlijk is. Als hij schuldig werd bevonden, zou hij waarschijnlijk een levenslange straf hebben gekregen. RTL-correspondent Erik Mouthaan vertelt aan RTL Nieuws dat de slachtoffers erg uitkeken naar het proces, omdat dit eindelijk voor gerechtigheid zou zorgen.

"De slachtoffers dachten dat er eindelijk een rechtszaak zou komen, nadat zij jarenlang voor prostituees werden uitgemaakt. Nu komen de details mogelijk nooit naar buiten en zal hij nooit een echte straf krijgen."

Eerdere zelfmoordpoging

Het is niet duidelijk hoe Epstein de mogelijkheid vond om zichzelf op te hangen. Hij zat namelijk al een aantal maanden in een zelfmoordpreventietraject. Hij deed in juli namelijk ook al een poging. De Amerikaanse minister van Justitie, William Barr, heeft verklaard geschokt te zijn over Epsteins dood.

''Ik was geschokt toen ik hoorde dat Jeffrey Epstein vanochtend vroeg dood werd gevonden na een ogenschijnlijke zelfmoord terwijl hij in federale hechtenis zat. De dood van de heer Epstein roept serieuze vragen op die moeten worden beantwoord. Naast het onderzoek van de FBI heb ik de inspecteur-generaal gecontacteerd, die een onderzoek opent naar de omstandigheden van de dood van de heer Epstein.''​

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Machtige kringen

Jeffrey Epstein had goede contacten met Donald Trump, Bill Clinton, prins Andrew en vele andere machtige personen. Na de verdenking van Epstein hebben zij laten weten niets van deze schandalen af te weten. Maar zo'n rijke en machtige man die - ondanks de beveiliging - toch zelfmoord kon plegen? Dat leidt natuurlijk tot een hoop complottheorieën en speculaties. Giorgio en Vanessa bespraken ze met de luisteraars in Turn Up!

''Zijn dood is sowieso in scène gezet. Die man had een half miljard. Hij heeft genoeg geld om een dubbelganger dood te laten gaan voor hem. Wat denk je zelf? Dat hij zelfmoord gaat plegen met zoveel geld op zijn bank?''

Een van de meest beruchte criminelen

Ook belden Giorgio en Vanessa met Amerika-deskundige Victor Vlam. Hij legt uit waar al die speculaties vandaan komen. ''Hij is een van de meest beruchte criminelen van het land. Tegelijkertijd zit hij in een van de zwaarst beveiligde gevangenissen van het land. Je zou denken dat dit iemand is die constant in de gaten worden gehouden.''

113

Denk je aan zelfmoord of maak je je zorgen om iemand anders? Check 113.nl of bel het telefoonnummer van 113 Zelfmoordpreventie: 0900-0113. Mensen met suïcidale gedachten en hun naasten kunnen hier 24/7 anoniem en gratis gebruik van maken.
Ster advertentie
Ster advertentie