Up 2 Date

Frenna, Sigourney K en Bilal Wahib treden op tijdens Giro555-benefietconcert

foto: FunX
  1. Newschevron right
  2. Frenna, Sigourney K en Bilal Wahib treden op tijdens Giro555-benefietconcert

Aankomende woensdag zullen verschillende artiesten - onder wie Frenna, Sigourney K en Bilal Wahib - tijdens het True Art of Giving X Giro555-benefietconcert op het podium te bewonderen zijn. De artiesten komen die dag samen in actie voor de slachtoffers van de aardbevingen in Turkije en Syrië.

Alle opbrengsten naar Giro555

Het concert vindt om 19.30 uur plaats in de Gashouder in Amsterdam en wordt gepresenteerd door Eric Corton en oud-FunX-dj Eva Cleven. Een kaartje is te bestellen via gashouder.nl en de volledige opbrengst gaat naar Giro555. Ook Goldband, DI-RECT, Kris Kross Amsterdam, LAKSHMI, Iris Hond, Glen & Jaïr Faria, Raffie en Ammar Taher zullen woensdag tijdens het concert optreden.

'Mensen samenbrengen'

“De situatie in Turkije en Syrië is hartverscheurend, een humanitaire ramp van ondenkbare grootte. Samen met Giro555 en Westergas brengen we tijdens het benefiet met muziek en dans de mensen samen", laat Kaatje Nolen van True Art Of Giving weten over het benefietconcert. "Er zal ruimte zijn voor rouw, maar ook voor veel plezier en we zorgen voor een stukje bewustwording. Ik ben supertrots dat zoveel Nederlandse artiesten zich inzetten tijdens het benefiet en vind het enorm bijzonder dat we de waanzinnige Syrische danser Ahmad Joudeh op het podium welkom mogen heten, een zeer getalenteerde danser met een prachtig verhaal, en er is nog zoveel meer.”

FunX x 3FM

FunX en 3FM gaan woensdag de krachten bundelen. Fernando Halman (FunX) gaat namelijk samen met Rob Janssen en Wijnand Speelman (3FM) een speciale ochtendshow maken als aftrap van de actiedag voor Giro555. Tijdens de 555 Ochtendshow, die van 05.55 uur tot 09.00 uur zal duren, wordt zoveel mogelijk geld ingezameld voor de aardbevingsslachtoffers in Turkije en Syrië.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Actiedag

FunX is woensdag de gehele dag, van 5.55 uur tot 23.00 uur, de nationale actiezender. Naast FunX, zullen ook andere radiozenders meedoen met de actie, zoals QMusic, Radio 538, Radio 10, Radio Veronica, Sky Radio en NPO-radiozenders. 's Avonds om 20.30 uur wordt er een gezamenlijk programma uitgezonden van NPO, RTL en Talpa Network. Het programma is te zien op NPO1 en wordt gepresenteerd door presentatoren van de verschillende omroepen.

Giro555

Door de aardbevingen in Turkije en Syrië is het leven van tienduizenden mensen volledig verwoest. Wil je steun bieden en ervoor zorgen dat de inwoners genoeg medische zorg, voedsel, water en onderdak krijgen? Doneer dan nu via Giro555. Meer lezen over de laatste ontwikkelingen? Ga naar FunX.nl/giro555.

Geef nu

Ster advertentie
Ster advertentie