STER Advertentie
STER Advertentie

Zeker 63 doden en 182 gewonden bij aanslag op bruiloft in Kabul

Zeker 63 doden en 182 gewonden bij aanslag op bruiloft in Kabul
EPA

Zondag 18 augustus 2019 - 09:48 uur

|

Door:

Milou

Er zijn zeker 63 doden en 183 gewonden gevallen bij een zelfmoordaanslag op een bruiloft in de Afghaanse hoofdstad Kabul. Dat heeft de Afghaanse minister van Binnenlandse Zaken gisterenavond bekendgemaakt. De regering heeft aangegeven dat het om een terroristische aanslag gaat. Er zouden veel kinderen onder de slachtoffers zijn.

Update 13:38
Inmiddels is de aanslag opgeëist door een lokale groepering van IS.

Drukke bruiloft

Op de bruiloft in het westen van Kabul zouden meer dan duizend mensen aanwezig zijn. Bij een podium waar een optreden bezig was, zou een bom afgegaan zijn waarna er grote chaos uitbrak. "Ik was bij de bruidegom in een andere kamer toen we de ontploffing hoorden. Daarna kon ik niemand meer vinden. Iedereen lag verspreid over de hal", aldus ooggetuige Ahmad Omid tegen persbureau AP. Het bruidspaar heeft de aanslag overleefd, maar verkeert momenteel in shock.

IS

Alhoewel de Taliban heeft laten weten niks met de bomaanslag te maken te hebben, zegt de Afghaanse president Ashraf Ghani op Twitter dat de organisatie zichzelf niet kan vrijpleiten: "Ze bieden een platform voor terroristen."

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Al 17 aanslagen dit jaar

De aanslag op de bruiloft is al de zeventiende grote aanslag in Kabul dit jaar. Volgens autoriteiten vielen bij de vorige aanslagen - vaak gepleegd door de Taliban of een groepering van IS - in totaal minstens 113 doden en raakten meer dan 700 mensen gewond. Anderhalve week geleden zorgde een autobom in dezelfde wijk nog voor 14 doden en 145 gewonden. Die aanslag werd opgeëist door de Taliban.Populair op FunX.nl

  • Pakketjes bezorgen is keihard strijden: dit zijn de grootste irritaties

  • Influencer faket vakantie op Bali met foto's genomen in de IKEA

  • Gepest jongetje (9) krijgt wereldwijde steun na viral video

  • Overlevende aanslag Hanau doet zijn verhaal

  • Serie ‘Au Pairs’ prikt rechtstreeks door ‘American Dream’ van Nederlandse Lily (19)

  • Murda en Idaly doen 'Güneş' live bij De Wereld Draait Door