Up 2 Date

Drie Britse jongens redden man die van brug wilde springen

  1. Newschevron right
  2. Drie Britse jongens redden man die van brug wilde springen

Drie Britse tieners uit het plaatsje Waltham Cross in Engeland worden beloond met een Nationale Dienstplicht-award, nadat ze een man wisten te overtuigen geen zelfmoord te plegen. De man wilde van een brug springen, maar de jongens weigerde hem los te laten.

niet loslaten

Devonte Cafferkey (13), Sammy Farah (14) en Shawn Young (12) probeerden in eerste instantie de man te overtuigen om niet te springen: "We vertelden hem dat hij familie heeft en dat het het niet waard is", vertelde Devonte in de Britse tv-programma This Morning. De 21-jarige man luisterde niet en wilde springen, maar de jongens grepen hem vast en weigerden los te laten. Later kregen ze hulp van twee andere mensen en konden ze de man nog redden.

heldhaftig

Het nieuws verspreidde zich snel door heel Engeland, omdat veel mensen het knap vinden dat de moedige tieners zo snel wisten te handelen. Shawns moeder gelooft dat veel tieners én volwassenen waarschijnlijk niet hetzelfde zouden durven als Devonte, Sammy en haar zoon.

113

Denk je aan zelfmoord of maak je je zorgen om iemand anders? Check 113.nl of bel het telefoonnummer van 113 Zelfmoordpreventie: 0900-0113. Mensen met suïcidale gedachten en hun naasten kunnen hier 24/7 anoniem en gratis gebruik van maken.

Ster advertentie
Ster advertentie