Naar homepage
Up 2 Date

Geen verdere versoepelingen coronamaatregelen vanaf 11 mei

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Geen verdere versoepelingen coronamaatregelen vanaf 11 mei

De verdere versoepelingen die voor 11 mei op de planning stonden volgens het stappenplan, waarbij sportscholen onder andere weer open konden, worden nog even uitgesteld. Het demissionaire kabinet vindt het aantal opnames van coronapatiënten in ziekenhuizen en op ic's nog te te hoog. Dat meldt de Rijksvoorlichtingsdienst.

Situatie in de ziekenhuizen

Aanstaande zondag zou het kabinet in het Catshuis overleggen over de verdere versoepelingen van 11 mei. Het overleg wordt echter verplaatst naar volgend weekend, gezien de situatie in de ziekenhuizen. Momenteel zijn ruim 2.700 ziekenhuisbedden bezet met COVID-19-patiënten.

Vrijdag zei demissionair minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) al dat er een kleine kans was dat het kabinet zondag bijeen zou komen om versoepelingen te bespreken. Hij noemde de situatie in de ziekenhuizen "druk en zwaar" en voegde daaraan toe dat het overleg niet zoveel zin zou hebben als het Outbreak Management Team (OMT) geen ruimte voor versoepelingen ziet.

Stappenplan verschuift

De eerstvolgende datum waarop de genoemde versoepelingen wel kunnen ingaan, is waarschijnlijk 18 mei. Het gaat om de heropening van binnensportlocaties en kunst- en cultuurbeoefening (bijvoorbeeld ook dierentuinen en pretparken). De stap die daarop volgt, de derde stap, stond gepland voor 26 mei. Vanaf dan zou men weer vier mensen thuis mogen ontvangen en uit eten kunnen. Het is echter onduidelijk wat de verschuiving voor de rest van het openingsplan betekent.

Ster advertentie
Ster advertentie