STER Advertentie
STER Advertentie

'Mondkapjes enige oplossing om OV te laten rijden'

Mondkapjes enige oplossing om OV te laten rijden
EPA

Woensdag 29 april 2020 - 15:29 uur

|

Door:

Thijn

Nu er zicht is op versoepelingen van de coronabeperkingen, vragen veel mensen zich af hoe zij straks weer gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer. Aangezien de 1,5 meter afstandsregel moeilijk te hanteren lijkt in de trein, tram of bus, wordt er nu een ander alternatief op tafel gelegd: mondkapjes.

Enige alternatief

Volgens Pedro Peters, voorzitter van branchevereniging OV-NL, is dit het enige alternatief. "Als je wilt dat er meer mensen weer het openbaar vervoer kunnen gebruiken, dan moet je wel naar die varianten kijken", vertelt hij aan Hart van Nederland. "En dan kom je in de buurt van die mondkapjes terecht. Ik weet geen andere alternatieven."

Mondkapjes

Volgens Peters zijn er twee opties. De ene is vasthouden aan de 1,5 meter afstandsregel, maar dan kunnen er slechts een beperkt aantal reizigers gebruik maken van OV-diensten. Het alternatief is dus een uitzondering van de afstandsmaatregel voor het openbaar vervoer. Het gebruik van mondkapjes zou hier kunnen helpen om de verspreiding van het virus tegen te gaan.

Versoepeling

De meeste vervoersbedrijven, zoals de NS, GVB, HTM en RET, hebben sinds woensdag hun coronadienstregeling iets soepeler gemaakt. Dit moet ertoe leiden dat reizigers makkelijker anderhalve meter afstand kunnen houden van andere passagiers. 

Populair op FunX.nl

  • Hoe een K3-song viraal gaat als de drilltrack '3K' van Gofast, Barbersoess en Chiraqxel

  • Nieuwe bodycam-beelden arrestatie George Floyd: 'schiet me alsjeblieft niet neer'

  • Famke Louise Instagram-official met nieuwe lover Trè Samuels

  • Amsterdam onthult boete bij overtreden mondkapjesplicht

  • 14-jarige jongen pleegt zelfmoord op AZC-terrein

  • RIVM: Negatief reisadvies voor Rotterdam is onterecht