Up 2 Date

Respect voor Tiffany (20) die binnen tien maanden twee kindjes kreeg

  1. Newschevron right
  2. Respect voor Tiffany (20) die binnen tien maanden twee kindjes kreeg

Zes weken was haar zoontje Bentley, toen Tiffany weer zwanger raakte. Pas na 26 weken kwam de twintigjarige erachter dat er een tweede zoon op komst was. Dat was een shock voor haar, want ze staat er helemaal alleen voor en heeft ook nog eens flinke schulden. Toch is Tiffany niet iemand om bij de pakken neer te zitten en maakt ze er het beste van. Patty Brard schoot haar te hulp in het programma Vier Handen Op Eén Buik.

Doorzetter

Wanneer Patty Tiffany voor het eerst ontmoet, ziet ze al meteen dat haar praktische hulp niet echt nodig is. Tiffany is een echte doorzetter en weet van aanpakken. Een kinderwagen zet ze zo zelf in elkaar, het huis schoonhouden gaat haar prima af, de zorg voor haar zoontje is ook geen probleem en haar opgebouwde schulden is ze netjes aan het afbetalen.

moeder

Er is echter wel iets anders waar Patty's hulp goed van pas komt en dat heeft alles te maken met gevoelens. Tiffany heeft namelijk op zijn zachts gezegd geen makkelijke jeugd gehad. Toen ze vijf jaar oud was, werd ze in de steek gelaten door haar moeder die naar Engeland ging. "Mijn moeder zei dat ze rust nodig had, en toen is ze eigenlijk nooit meer teruggekomen." Ook haar vader was geen rolmodel. Daardoor bracht Tiffany haar jeugd grotendeels door in jeugdinstelling. Inmiddels heeft Tiffany sinds een paar jaar weer een beetje contact met haar moeder, maar de vraag 'waarom liet je mij hier achter' heeft ze nooit durven te stellen.

"Hoe kan je zo'n wondertje achterlaten. Was ik geen lief kind ofzo?"

Uitleg

Daar moet verandering in komen. Patty haalt Tiffany's moeder Daphne naar Nederland, zodat zij Tiffany kan ondersteunen en ze kunnen werken aan hun band. Patty vertelt haar ook hoeveel pijn ze haar dochter heeft gedaan. Daphne legt uit dat ze naar Engeland was vertrokken, omdat ze veel drugs- en geldproblemen had en zichzelf daardoor een gevaar voor haar kind vond: "Ik dacht dit het beste was voor mijn kind". Patty moedigt haar aan om dit ook eens aan Tiffany te vertellen, die al heel haar leven op deze uitleg zit te wachten.

Opluchting

Wanneer dat gesprek er ook komt, zie je bij beiden de opluchting dat het is uitgesproken. Dat betekent natuurlijk niet dat alles in één keer is opgelost. Tiffany vindt de relatie met haar ouders nog steeds lastig. Daarom neemt Patty haar, nadat ze van haar tweede zoon Jaivey is bevallen, mee naar een speciale therapeut. Hier komt Tiffany haar ware gevoelens voor haar ouders onder ogen. Zo komt ze weer een stapje verder in de verwerking van haar moeilijke jeugd.

Respect

Kijkers waren onder de indruk van het doorzettingsvermogen van Tiffany.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.


Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie