Up 2 Date

UPDATE: DENK-leider Kuzu vrijgelaten in Israël

foto: DENK
  1. Newschevron right
  2. UPDATE: DENK-leider Kuzu vrijgelaten in Israël

Politieke partij DENK meldt dat hun fractievoorzitter Tunahan Kuzu in Israël is aangehouden door zwaarbewapende Israëlische soldaten en agenten. Het is nog onbekend waarom de Nederlandse politicus is aangehouden. In een video is te zien hoe Kuzu met een Palestijnse vlag richting de Al-Aqsamoskee in Jeruzalem loopt en daar aangesproken wordt.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Vlag afgepakt

De toon van het gesprek verandert kort nadat Tunahan Kuzu aangesproken wordt. De politicus wordt een trap op geduwd door soldaten en agenten en moet daarbij zijn Palestijnse vlag afstaan. Het gesprek met de autoriteiten is niet te volgen, omdat de cameraman op afstand wordt gehouden. Uiteindelijk vraagt een agent om het paspoort van de cameraman en verzoekt hem vervolgens op zeer agressieve wijze om de camera uit te zetten.

Update 13:16 uur:

Tunahan Kuzu tweet dat hij is vrijgelaten.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Werkbezoek in Israël en Palestina

DENK fractievoorzitter Tunahan Kuzu is al een aantal dagen op werkbezoek in Israël en Palestina. De politicus woonde in Israël woensdag de Nakba-dag bij en liet zich verder op de hoogte stellen van de situatie, door contact te leggen met sociaal-maatschappelijke organisaties, historici, NGO’s en het bedrijfsleven. De DENK-delegatie was donderdag nog aanwezig bij de Nederlandse ambassade in Tel Aviv.

Ster advertentie
Ster advertentie