Up 2 Date

Dwayne 'The Rock' Johnson openhartig over depressie en zelfmoord

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Dwayne 'The Rock' Johnson openhartig over depressie en zelfmoord

Dwayne 'The Rock' Johnson heeft in een interview met The Express openhartig vertelt over zijn 'geheime gevecht' tegen depressie. De voormalig worstelaar zag als tiener hoe zijn moeder zelfmoord probeerde te plegen en belandde jaren later zelf ook in een zware depressie.

suïcidale Moeder

The Rock was nog maar 15 toen hij zag dat zijn moeder een poging tot zelfmoord deed. De twee zaten in de auto, toen zijn moeder uitstapte en de snelweg opliep. Zijn moeder liep richting het tegenliggende verkeer, maar Dwayne kon haar nog net tegenhouden. "Ik pakte haar beet en trok haar terug naar de kant van de weg." Het rare aan de zelfmoordpoging, zo vertelt de acteur, is dat zijn moeder het tot op de dag van vandaag helemaal niet kan herinneren: "Waarschijnlijk is dat ook het beste."

Moeilijke tijden

Jaren later ging het met Dwayne zelf ook niet goed. Hij zag zijn droom om professioneel footballer te worden, in duigen vallen na vele blessures. Kort daarna ging het ook nog eens uit met zijn vriendin. Deze periode werd het dieptepunt in het leven van The Rock. "Ik had een punt bereikt waarin ik geen zin meer had om iets te doen of ergens naartoe te gaan, Ik was constant aan het huilen."

Hulp

De acteur zegt dat als hij niet de innerlijke kracht had gevonden om door te gaan, hij waarschijnlijk net als zijn moeder suïcidaal had geworden. Gelukkig zijn zowel hij en zijn moeder beter geworden. Door hun strijd tegen depressie, weten ze hoe belangrijk het is om anderen te helpen.

"We doen altijd ons best om aandacht te besteden aan mensen die pijn hebben. We moeten hen helpen en hen eraan herinneren dat ze niet alleen zijn."

'Depressie discrimineert nooit'

Dwayne heeft veel bemoedigende reacties gekregen op het eerlijke interview. Op Twitter bedankt hij zijn fans daarvoor.

"We gaan allemaal door moeilijke tijden en depressie discrimineert nooit. Het heeft lang geduurd voordat ik me realiseerde dat de sleutel is om niet bang te zijn jezelf open te stellen. Zeker wij mannen hebben de gewoonte om dingen binnen te houden. Je bent niet alleen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

113

Denk je aan zelfmoord of maak je je zorgen om iemand anders? Check 113.nl of bel het telefoonnummer van 113 Zelfmoordpreventie: 0900-0113. Mensen met suïcidale gedachten en hun naasten kunnen hier 24/7 anoniem en gratis gebruik van maken.
Ster advertentie
Ster advertentie