Up 2 Date

Als je nu niets doet, kan geld van je verdwijnen

  1. Newschevron right
  2. Als je nu niets doet, kan geld van je verdwijnen

Ben je ooit vakkenvuller of krantenbezorger geweest of heb je een ander bijbaantje gehad? Dan maak je kans op een paar tientjes extra voor je pensioen, maar daar moet je wel voor 1 januari iets voor doen. Anders is het geld waar jij hard voor hebt gewerkt, voor altijd verdwenen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Stel je geld veilig

Je pensioen is een verzameling van allerlei baantjes en banen die je hebt gehad. Die worden verdeeld in twee soorten: een mini-pensioen en een klein pensioen. Door een wet die eind 2017 is aangenomen, gaat het mini-pensioen verdwijnen. Het is aan jou om dat geld veilig te stellen door het aan je klein pensioen toe te voegen of af te kopen.

Mijnpensioenoverzicht

Op mijnpensioenoverzicht.nl kan je zien of je een mini-pensioen hebt en bij welke pensioenverzekeraar dat is. Dan weet je direct waar je moet aankloppen om het geld te krijgen of te laten verhuizen.

Afkopen

Je kan de pensioentjes afkopen of overdragen. Afkopen doe je vaak door een brief te schrijven naar een pensioenverzekeraar. Zij sturen je dan een aanbod waar je direct mee kan cashen als je akkoord gaat. Let wel op: dan is je mini-pensioen weg.

Overdragen

Je kan het mini-pensioen ook laten overdragen als je nu werkt en een pensioen opbouwt bij je werkgever. Ook in dit geval neem je contact op met de pensioenverzekeraar, maar nu laat je het geld verhuizen naar je huidige pensioenpot. Blijf wel altijd het geld volgen, want het gaat tenslotte om jouw money.

Meer info

Wil je meer weten of kan je wel wat advies gebruiken? Lees dit artikel van NOS op 3 in alle rust door.

Ster advertentie
Ster advertentie