Up 2 Date

Kuda moet na acht jaar Nederland uit

  1. Newschevron right
  2. Kuda moet na acht jaar Nederland uit

Update:

Volgens de Hilversumse wethouder Wimar Jaeger (D66) heeft Kuda vanmiddag niet hoeven te vertrekken en is hij in overleg.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Laatste noodkreet

Vanmiddag om 15:00 uur moest de 21-jarige Kuda Matungamire worden uitgezet. In Zimbabwe, het land dat hij al acht jaar niet meer heeft gezien, zou niemand hem opwachten wanneer hij is geland, zou hij geen plek hebben om naartoe te gaan en moest hij zelf zijn leven opnieuw zien op te bouwen. Op wat lijkt op zijn laatste avond in Nederland, schoof hij aan bij latenight show Pauw om zijn verhaal te vertellen.

Geen asiel

Als kleine jongen trok Kuda in bij zijn oom en tante in Hilversum. Binnen een jaar leerde hij Nederlands, rondde een MBO-opleiding af en heeft nu een carrière als voetbaltrainer en een vriendenkring opgebouwd. Sinds zijn komst zijn de regels rondom immigratie veranderd. Toen is de familie aangeraden geen asiel aan te vragen voor Kuda, waardoor hij nu geen recht meer heeft om te blijven.

Steun

In de studio van Pauw had Kuda meer dan genoeg steun van vrienden, familie en kennissen. Ook vanuit de politiek kan hij rekenen op hulp. Maar of dat genoeg is om te voorkomen dat Kuda vanmiddag echt het vliegtuig moet instappen, is op dit moment nog onduidelijk.

Bekijk zijn hele aflevering hieronder.

Ster advertentie
Ster advertentie