Up 2 Date

Obama: "Je hebt geen 8 twerkende dames om je heen nodig"

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Obama: "Je hebt geen 8 twerkende dames om je heen nodig"

Barack Obama heeft gisteren tijdens een conferentie van zijn stichting een opmerkelijke uitspraak gedaan. In een gesprek met basketballer Stephen Curry over wat het betekent om een man te zijn, sprak hij zich uit over het gedrag van veel artiesten in de hiphopindustrie. Volgens hem zijn rappers die zich omringen met twerkende dames, helemaal niet zo zelfverzekerd als ze het publiek willen doen laten geloven.

{twitter https://twitter.com/Reuters/status/1098443446245883910 }

MANNELIJKHEID

Volgens Obama, die reageerde op een vraag uit het publiek, denken nog veel te veel jonge mannen dat je alleen mannelijk kunt zijn als je anderen naar beneden haalt. De voormalig president vindt dat jongeren te weinig goede voorbeelden zien van succesvolle mannen die laten zien dat mannelijkheid draait om een goed mens zijn.

"Laten we eerlijk zijn, heel veel hiphopmuziek draait om het idee dat je moet laten zien dat je meer geld hebt, dat je iemand kan dissen zonder dat diegene iets terug kan doen of dat je slecht over mensen kunt praten. Ironisch genoeg laat dat júist de kwetsbaarheid zien. [...] Als je echt zelfverzekerd bent over je financiële situatie, ga je waarschijnlijk geen zware ketting om je nek dragen. Dan denk je: ik hoef niet te laten zien hoeveel ik heb, want ik voel me al goed. En als je heel zelfverzekerd bent over je seksualiteit, hoef je geen acht twerkende vrouwen om je heen te hebben. Ik bedoel, jullie lijken gestrest dat jullie je zo moeten gedragen! Ik heb één vrouw waar ik heel blij mee ben. En ze is een sterke vrouw."

YOU MATTER

De inspirerende woorden van Barack maakten deel uit van de MBK Rising!-conferentie. Deze stichting, die onderdeel uitmaakt van The Obama Foundation, is erop gericht om jonge gekleurde jongens te motiveren en begeleiden. Obama vertelde tijdens zijn speech waarom hij ooit hiermee gestart is.

"Er zijn nog steeds buurten die worden achtergesteld. Jonge mensen die helaas niet de middelen, steun en aandacht krijgen die andere gemeenschappen wel krijgen.[...] Elke dag stoppen jonge mannen, en met name jonge gekleurde mannen, met school. Elke dag zijn er te veel jonge mannen die meer kans hebben om in de gevangenis te eindigen, dan aan een universiteit. Dit verplicht ons als maatschappij om wakker te worden en manieren te vinden om samen te werken. We moeten tegen alle jonge mensen, en met name jonge gekleurde mannen omdat zij tegen meer problemen in de maatschappij aanlopen vanwege een heleboel historische redenen, zeggen dat ze ertoe doen. Dat we in hen geloven."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie