Up 2 Date

VIDEO: Emotionele hereniging na warm onthaal Syrische vluchtelingen in Canada

  1. Newschevron right
  2. VIDEO: Emotionele hereniging na warm onthaal Syrische vluchtelingen in Canada

Canada heeft vrijdag 163 Syrische vluchtelingen warm onthaald. De Canadese minister-president Justin Trudeau verwelkomde de Syriërs die aankwamen op het internationale vliegveld in Toronto persoonlijk. Hij wil daarmee de wereld laten zien "hoe we onszelf moeten openstellen voor een ander". Canada is van plan tot februari nog eens 25.000 Syrische vluchtelingen op te nemen.

Vader en zonen Alhomsi

Onder de eerste 163 vluchtelingen waren ook de 25-jarige Yaseen en 23-jarige Majd. Zij vlogen door naar Vancouver, waar hun vader hen opwachtte in de aankomsthal van het vliegveld. Ze hadden elkaar tien jaar niet gezien dus je kan je wel voorstellen hoe emotioneel het weerzien was.

Vader Mamon Alhomsi ontvluchtte Syrië tien jaar geleden nadat hij vijf jaar had vastgezeten als politiek gevangene. Hij belandde uiteindelijk in Vancouver. Hij probeerde al jaren om zijn zoons naar Canada te krijgen maar dat lukte nooit.

Stiefbroer- en zusje

Yaseen en Majd waren dolblij om hun vader weer te zien. Ook ontmoetten ze voor het eerst hun 9-jarige stiefbroer Mustafa en 4-jarige stiefzusje Mariam. Waar de moeder van de mannen is en of zij nog leeft, is niet duidelijk.

Boodschap

Vader Mamon had nog een boodschap voor de Canadezen: "Alstublieft help ons. Help de Syriërs met hun familie te herenigen. Dat hebben we echt nodig". "Syriërs zijn heel goede mensen... We hebben geen extreme ideeën. Wij zijn gematigd. We houden van het leven. Wees niet bang voor Syrische mensen."

Ster advertentie
Ster advertentie