Up 2 Date

NBA-legende Kobe Bryant neemt afscheid met historische zestig punten

  1. Newschevron right
  2. NBA-legende Kobe Bryant neemt afscheid met historische zestig punten

De basketbal-koning van Los Angeles Lakers heeft in stijl afscheid genomen van de NBA. Kobe Bryant scoorde maar liefst zestig punten in de meest prestigieuze basketbalcompetitie ter wereld tijdens zijn allerlaatste wedstrijd.

record na record

Twintig seizoenen lang heeft Bryant in de top van de basketbalcompetitie gespeeld. Hij is daarmee de eerste speler in de NBA die voor dezelfde club uitkwam. Bryant's team kwam door de zestig punten uit op een 101-96 winst. Hiermee werd Bryant de eerste legende in de Hall of Fame die meer dan dertig punten scoorde in zijn afscheidswedstrijd.

Het was voor de sterspeler de eerste keer sinds 2009 dat hij minimaal zestig punten scoorde tijdens een wedstrijd. In totaal speelde hij zes wedstrijden waarin hij de zestig punten minimaal haalde. Zijn persoonlijk record staat op 81 punten in 2006.

support van magic johnson & jay-z

Bekende vrienden waren gisteravond ook aanwezig in het Staples Center in LA. Een van de beste basketballers allertijden, Magic Johnson, sprak Bryant voorafgaand toe en noemde hem "de grootste speler die we de laatst twintig jaar hebben gehad in deze stad."

Ook Jay-Z was van de partij om zijn grote vriend te supporten.

nieuwe routine

Na afloop van de wedstrijd gaf Bryant een persconferentie waarin hij aangaf dat hij nu een nieuwe routine moet zien te vinden en zichzelf daar comfortabel in moet gaan voelen. Dat zal niet makkelijk worden aangezien de 37-jarige Amerikaan 20 jaar van zijn leven NBA-speler is geweest.

Ster advertentie
Ster advertentie