Up 2 Date

Meisje van 19 vertelt hoe het is als allebei je ouders vastzitten

foto: NPO Start
  1. Newschevron right
  2. Meisje van 19 vertelt hoe het is als allebei je ouders vastzitten

In Anita wordt Opgenomen bezoekt presentatrice Anita Witzier verschillende vrouwelijke gedetineerden die vastzitten. Deze aflevering sprak ze met Ingrid en volgde ze haar in het hoogtepunt van haar week: het bezoek van haar zoon van 16 en dochter van 19. Zowel zijzelf als haar echtgenoot zitten al een jaar vast op veroordeling van moord. Beiden houden echter vol onschuldig te zijn.

Sterk zijn

Ingrid legt voor het bezoek aan Anita uit dat ze er altijd zo goed mogelijk probeert uit te zien. Op die manier wil ze haar kinderen laten zien dat ze zich niet nog meer zorgen hoeven te maken. "Ik probeer alles voor mezelf te houden en mijn kinderen niet nog meer te belasten." Dat betekent niet dat het makkelijk voor haar is om altijd sterk te blijven: "Als mijn kinderen iets vertellen waarvan ik denk: dat wil ik zelf oplossen, dan schiet ik vol."

Vriendinnen

Tijdens het bezoek vertelt Ingrids dochter met een glimlach aan Anita dat ze het heel leuk vind om elke week haar moeder weer te zien. Wanneer Anita zegt dat het vast niet leuk moet zijn om haar moeder uitgerekend op deze plek te bezoeken, barst het meisje in tranen uit. Toch beweren zowel moeder als dochter dat de situatie hun dichter bij elkaar heeft gebracht.

Ingrids dochter: "Ik vertel mijn moeder alles. Ze is echt mijn vriendin."

Volwassen

De situatie heeft er echter ook voor gezorgd dat Ingrids kinderen heel snel volwassen moesten worden. Het gevolg is dat de net 19-jarige dochter van Ingrid niet meer naar school gaat. "Ik ben veel thuis en ik moet alles regelen." Ze vertelt dat ze het wel geprobeerd heeft, maar dat ze het te druk had met het bezoeken van haar ouders die op verschillende plekken vastzitten. "Als ik dan een toets had, kon ik me er niet toe zetten om het te leren, omdat mijn hoofd alleen maar aan het malen was"

Ster advertentie
Ster advertentie