Up 2 Date

Mannen aangehouden met 100.000 euro aan nep-Tikkies

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Mannen aangehouden met 100.000 euro aan nep-Tikkies

Een aantal mannen uit verschillende Nederlandse steden worden verdacht van het oplichten van 375 mensen met behulp van zogenoemde nep-Tikkies. De mannen, allemaal tussen de 18 en 25 jaar, worden verdacht van het op deze manier binnenhalen van bijna 100.000 euro.

Nagemaakte Tikkie-omgeving

Hoe ze dat deden? De verdachten gingen te werk via een nagemaakte Tikkie-omgeving. Wat op een 'echte' Tikkie lijkt, is eigenlijk een nepsite. Dit wordt meestal gedaan door een link naar onbekenden te sturen via Whatsapp, email of sms. Wanneer er op de link geklikt wordt en iemand zijn bankgegevens heeft ingevoerd, krijgt de ander deze gegevens ook.

Mijn ING

ING heeft in de afgelopen 6 maanden vastgesteld dat de mannen bij ongeveer 1000 mensen via 'Mijn ING' toegang hebben kunnen krijgen tot hun gegevens. Doordat de bank snel in actie kwam, wisten zij veel van de transacties te pauzeren voordat er bij iedereen geld afgeschreven kon worden. Toch slaagden de verdachten er dus wel in om achter de gegevens van meer dan 350 mensen te komen, en kwamen zij uiteindelijk aan bijna 100.000 euro.

Ster advertentie
Ster advertentie