Up 2 Date

Australische man (77) gedood door zijn eigen kangoeroe

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Australische man (77) gedood door zijn eigen kangoeroe

In de Australische deelstaat West-Australië is afgelopen zondag een man (77) vermoord door een kangoeroe die hij waarschijnlijk als huisdier hield. Dat meldt de Australische nieuwszender Nine News.

Zwaargewond aangetroffen

De man, genaamd Peter Eades, woonde in een afgelegen gebied in de gemeente Redmond. Een familielid die bij hem langskwam, trof hem zwaargewond aan in zijn woning. Daarop werden de lokale autoriteiten ingeschakeld.

Toen de hulpdiensten uiteindelijk bij het huis van Eades aankwamen, konden ze in eerste instantie niet bij hem komen, omdat ze nog hinder ondervonden van de kangoeroe. Het dier werd daarom ter plekke doodgeschoten. Eenmaal bij de man aangekomen, probeerde het ambulancepersoneel hulp te bieden, maar dat bleek tevergeefs. Eades overleed in zijn huis aan zijn verwondingen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Verboden huisdieren

De politie vermoedt dat de kangoeroe een wild dier was dat de man om onduidelijke redenen in huis had. In Australië is het overal, behalve in de deelstaat Victoria, verboden om een kangoeroe in huis te hebben. Het komt zelden voor dat de dieren mensen aanvallen. Volgens Nine News vond de laatste aanval bijna 90 jaar geleden plaats.

Ster advertentie
Ster advertentie