Up 2 Date

ASAP Rocky aangeklaagd voor mishandeling met vuurwapen vanwege schietpartij

  1. Newschevron right
  2. ASAP Rocky aangeklaagd voor mishandeling met vuurwapen vanwege schietpartij

A$AP Rocky is maandag door de officier van justitie van Los Angeles aangeklaagd voor mishandeling met een vuurwapen in verband met de schietpartij die afgelopen november in Hollywood plaatsvond. De 33-jarige rapper wordt woensdag voorgeleid. Dat meldt de Los Angeles Times.

Twee aanklachten

Rakim Mayers, zoals de rapper heet, wordt niet alleen aangeklaagd voor mishandeling met een halfautomatisch vuurwapen, maar ook voor het persoonlijk gebruik van een vuurwapen. "Het afvuren van een pistool op een openbare plaats is een ernstig misdrijf dat tragische gevolgen had kunnen hebben, niet alleen voor de persoon die het doelwit was, maar ook voor onschuldige omstanders die Hollywood bezoeken", legt openbaar aanklager George Gascón daarover uit.

Schietpartij

A$AP Rocky wordt ervan verdacht in november een man te hebben beschoten. Het slachtoffer, Terell Ephron, is een voormalig A$AP Mob-lid en staat bekend als A$AP Relli. In de rechtszaak wordt beweerd dat A$AP Rocky en A$AP Relli die dag hadden afgesproken om hun meningsverschillen op te lossen. Na een woordenwisseling trok A$AP Rocky zijn vuurwapen en loste hij twee schoten. A$AP Relli liep daarbij lichte verwondingen op.

Vuurwapens

A$AP Rocky werd op 20 april aangehouden, toen hij terugkwam van een vakantie met Rihanna op Barbados. Direct nadat hun privéjet geland was, sloegen agenten hem in de boeien. De politie van Los Angeles doorzocht na de arrestatie ook nog het huis van A$AP en vond daar meerdere vuurwapens.

Ster advertentie
Ster advertentie