Naar homepage
Up 2 Date

Ophef over tweet schaatsende minister Hoekstra

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Ophef over tweet schaatsende minister Hoekstra

Een tweet van Wopke Hoekstra heeft tot ophef geleid. De demissionair Minister van Financiën plaatste gisteren een foto op Twitter waarop hij samen met Sven Kramer aan het schaatsen is in ijsstadion Thialf. De ijsbaan is momenteel gesloten voor recreanten, omdat het sinds december vanwege de coronamaatregelen verboden is binnen te sporten. Alleen topsporters mogen dat nog.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Sporten is belangrijk

"Sporten is ontzettend leuk en daarnaast heel gezond. Juist in deze tijd is het belangrijk dat we voldoende blijven bewegen", schrijft Hoekstra bij de foto. Deze aanbeveling valt niet bij iedereen in goede aarde. "Hoe durf je dat te tweeten! Jullie hebben ervoor gezorgd dat alle sporten, alle sportscholen en alle andere bewegingsmogelijkheden gesloten en verdwenen zijn", reageert een Twitteraar.

Bedrijfsbezoek

Minister Hoekstra was op werkbezoek in Noord-Nederland en bracht daarbij ook een bezoekje aan het ijsstadion. Dat legt directeur Marc Winter van Thialf uit aan de Heerenveense Courant. De ijsbaan is formeel gesloten voor bedrijfsactiviteiten en alleen geopend voor topsport-trainingen. "Dat betekent niet dat we geen individuele gasten mogen ontvangen. De ontvangst van de minister moet worden gezien als een toegestaan bedrijfsbezoek, waarbij in plaats van een rondleiding een paar ronden schaatsen is geboden", aldus Winter.

Spijt

Minister Hoekstra heeft inmiddels laten weten spijt te hebben van het schaatsrondje. "Ik had dat natuurlijk niet moeten doen. Ik heb dat niet goed gedaan. Ik had die schaatsen nooit moeten aantrekken en gewoon mijn gympies moeten aanhouden", laat hij weten in een reactie.

Ster advertentie
Ster advertentie