Up 2 Date

Storm Dennis volgt storm Ciara dit weekend op

foto: Unsplash
  1. Newschevron right
  2. Storm Dennis volgt storm Ciara dit weekend op

Storm Ciara waait nog op volle toeren, maar neemt binnenkort als het goed is afscheid. Toch zal het de komende dagen niet echt rustig worden. Haar opvolger storm Dennis komt haar namelijk dit weekend al aflossen.

Dennis komt eraan

Storm Dennis is volgens Raymond Klaassen van Weerplaza nu in de maak op de Atlantische Oceaan. Hij zou zondag al op je deur moeten kloppen. De noordwestkust van Nederland en het waddengebied krijgen de hardste klappen: "Dan moet je uitgaan van een windsnelheid van 100 tot 120 kilometer per uur." Dennis gaat volgens de metereoloog zeker problemen veroorzaken in Groot-Brittannië en mogelijk ook in ons land. "Al lijkt hij op dit moment minder heftig te worden dan Ciara," aldus de weerexpert.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Stormnamen

De namen van stormen zoals Ciara en Dennis worden verzonnen door het samenwerkingsverband EUMETNET. Dat bestaat uit twee groepen die stormnamen mogen verzinnen, de westgroep en de zuidwestgroep. De westgroep bestaat uit Nederland, Groot Brittannië en Ierland. De zuidwestgroep wordt gevormd door Frankrijk, Spanje en Portugal. De groep waar de storm begint, bepaalt de naam. Als de storm vervolgens naar de andere groep trekt, dan geldt de naam die de eerste groep heeft gegeven.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie