Up 2 Date

Waarom blijven topsporters doping gebruiken?

  1. Newschevron right
  2. Waarom blijven topsporters doping gebruiken?

Chaos in de kickbokswereld, want Badr Hari en Hesdy Gerges zijn namelijk betrapt op het gebruik van doping. Dat heeft het programma Nieuwsuur gisteren bekendgemaakt. Beide kickboksers kunnen hier een schorsing van maximaal vier jaar voor krijgen. Fernando sprak in Start met Herman Ram, voorzitter van de Dopingautoriteit. Hij legde uit waarom sporters doping blijven gebruiken en waarom het nu pas naar buiten komt.

Doping

De grote vraag is natuurlijk waarom sporters doping blijven gebruiken. Herman Ram had daar een duidelijk antwoord op: "Ze hopen het verschil te maken in de wedstrijd. Uiteindelijk komt het er toch op neer dat sporters willen winnen. En als dat niet op eigen kracht gebeurt dan zijn er toch een aantal sporters die doping willen gebruiken.'' Sporters weten natuurlijk dat doping Hoe werkt een dopingtest. Meestal direct na de wedstrijd moeten de sporters plassen in potjes.

straffen

Doping in de sport is niet een nieuw onderwerp. Voorheen was er al veel ophef over Lance Armstrong die had toegegeven dat hij doping gebruikte. Als je betrapt wordt op dopinggebruik is de straf niet niks. Je kan namelijk een schorsing van maximaal vier jaar krijgen.

Ster advertentie
Ster advertentie