Naar homepage
Up 2 Date

Man opgepakt voor opzettelijk verspreiden coronavirus

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Man opgepakt voor opzettelijk verspreiden coronavirus

Een 40-jarige man is op het Spaanse Eiland Mallorca opgepakt voor het opzettelijk verspreiden van het coronavirus. Daardoor raakten collega's van hem besmet die op hun beurt weer anderen hebben besmet. Dat meldt de Spaanse politie.

40 graden koorts

Volgens de Spaanse politie wordt de man verdacht van het met opzet toebrengen van lichamelijk letsel aan 22 mensen, onder wie 3 baby's. Na een corona-uitbraak in de plaats Manacor op Mallorca kwam de politie de man op het spoor. Uiteindelijk bleek de man ondanks symptomen en een positieve test gewoon naar zijn werk en naar de sportschool te gaan. Dit terwijl hij meer dan 40 graden koorts had en nieste.

"Ik ga jullie allemaal aansteken"

Zijn baas en collega's droegen hem op naar huis te gaan, maar hij bleef gewoon doorwerken. Ook na zijn coronatest bleef hij niet thuis. De dag na zijn positieve testuitslag verscheen hij gewoon op zijn werk en in de sportschool. Volgens de politie negeerde de man alle adviezen en daagde hij zijn collega's uit. Hij trok onder andere zijn mondkapje naar beneden om vervolgens keihard te hoesten. "Ik ga jullie allemaal aansteken met het coronavirus", zei hij treiterend tegen zijn collega's.

Ster advertentie
Ster advertentie