Up 2 Date

Iraans-Nederlandse Anna Nooshin over inreisverbod: "Nog nooit zo persoonlijk geraakt"

  1. Newschevron right
  2. Iraans-Nederlandse Anna Nooshin over inreisverbod: "Nog nooit zo persoonlijk geraakt"

"Ik heb heel veel Amerikaanse stempels in mijn paspoort en kom er dus vaak." Dat zei Anna Nooshin gisteravond in RTL Night. Ondanks haar vele bezoekjes aan het land kan het voor haar betekenen dat ze tijdens haar volgend tripje de VS niet binnenkomt. "Voor het eerst heeft [politiek] mij zo ontzettend persoonlijk geraakt."

De in Iran geboren online celeb is van plan komende woensdag te vliegen naar de Verenigde Staten, maar is door het inreisverbod van president Trump niet zeker of zij het land in mag.

Eens een Iraanse...

Voormalig politica Femke Halsema zat gisteravond ook aan tafel bij Humberto. Volgens haar kan het zo zijn dat de Iraanse overheid Anna nog gewoon als burger van haar geboorteland heeft geregistreerd, ondanks dat zij alleen een Nederlands paspoort heeft. En dat kan het haar moeilijk maken bij de grens.

Tweederangsburger

Morad en Shay spraken gistermiddag met de Iraans-Nederlandse journalist Hossein Andalibi die door de maatregel nu ook Amerika niet meer kan bezoeken en zich een tweederangsburger voelt.

"Maar toen ik 2 jaar geleden in dat land aankwam, ben ik ook niet ontvangen met een warm welkom. Toen mijn paspoort werd gecontroleerd door de douane, zei de douanier tegen zijn collega: 'ik heb hier nog een Mohammed'.

Terug naar Iran

De zes Iraniërs die op Schiphol waren gestrand door het inreisverbod, vliegen waarschijnlijk in de loop van de middag terug naar Iran. Vliegtuigmaatschappij KLM zegt helaas weinig anders voor hen te kunnen doen.

Ster advertentie
Ster advertentie