Up 2 Date

Dit is waarom Appa zich zorgen maakt om islamitische jongeren

  1. Newschevron right
  2. Dit is waarom Appa zich zorgen maakt om islamitische jongeren

De man die bewapend is met een pen, Appa, ging in gesprek met Rotjoch. Even wat anders dan je gewend bent, want het was een diepgaand interview. Ze zaten samen in de zogeheten Rotjoch Lounge waar deze veteraan in de Nederlandse hiphopscene onder andere zijn zorgen over islamitische jongeren uitsprak. Daarnaast ging het gesprek over Sjaak, Appa's eigen imago en hij maakte duidelijk geen muzikant te zijn, maar een verhalenverteller die uit slechts muziek geen voldoening meer kan halen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

keihard

Vorig jaar deed de straatfilosoof na een hele lange tijd weer een sessie bij 101Barz. En die sloeg aan. Keihard. De reacties waren lovend. Iets wat Appa niet aan had zien komen.

"Ik had dat niet verwacht. In mijn hoofd dacht ik, er is geen animo voor zulke teksten. Veel mensen verklaren me voor gek. Ze vragen van waarom maak je geen pokoes, er zit geld in. Maar het interesseert mij niet gap. Mensen begrijpen nog steeds niet dat geld mij niks kan interesseren. Toen wij bakken met geld aan het verdienen waren, toen interesseerde het me niet eens. Ik ben geen muzikant, ik schrijf teksten, ik ben een verhalenverteller. Dat is mijn ding en de kern van wie ik ben."

hypocriet of gewoon geen sturing?

De verhalen die de rapper uit Amsterdam-Noord vertelt, zijn gebaseerd op hoe hij leeft, wat hij ziet en wat hij hoort. En eerlijk is eerlijk, Appa geeft toe dat ook hij niet altijd het juiste pad heeft bewandeld. Het feit dat de beste man zich er bewust van is en geleerd heeft van zijn fouten, maakt dat hij graag een positieve rol in het leven van jongeren wil spelen. Vooral de islamitische. De reden: "We roepen met z'n allen dat we moslim zijn, maar we gedragen ons exact het tegenovergestelde."

Hij doet het absoluut niet om de heilige uit te hangen. "Het doel van opgroeien, is dat je leert van de fouten die gemaakt zijn. Misschien ben ik gek, maar ik geloof dat ik een soort van verschil kan maken, al is het maar voor één persoon."

Theatershow

Tijdens het interview dat de twee hiphopveteranen hadden, verklapte Appa dat hij bezig is met een theatershow. "Ik moet mijn verhaal op een grotere manier brengen. Theater is voor mij op dit moment gevoelsmatig de juiste manier om dat te doen. Ik kan een uur lang de tijd nemen om mensen iets te vertellen."

Knutselen in de keuken

Oké, dus als je ouder wordt, dan ga je echt wel de kleinere dingen in het leven leren waarderen. Koken bijvoorbeeld! Appa houdt ervan. "Ik vind het leuk om te knutselen in de keuken." Maar ook Rotjoch kan zich daar he-le-maal in vinden. "Koken is mijn grootste meditatie. Ik kan gewoon een wortel snijden en al m'n problemen van die dag zijn even get. Daarnaast probeer ik mezelf ook bewust te maken van wat ik eet." Videootje koken met Rotjoch en Appa opnemen misschien?

One love

Zowel Appa als Rotjoch zitten al heel lang in de game en hebben juist daarom wijze raad voor de youth van nu.

"Let goed op wat je eet, laat je niet gekmaken door alle media en invloeden die het internet op de brein kan hebben. Dat is niet wat de wereld is. Doe een keer je telefoon uit voor een paar dagen en kijk gewoon om je heen, zie wat je ziet en dan besef je dat het eigenlijk heel anders is."

101Barz-sessies

Mocht je de laatste Wintersessie van Appa gemist hebben, check hieronder dan nog even terug!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie