Up 2 Date

Taakstraf voor jongens uit Urk (18) die boa in het water duwden

foto: Videostill
  1. Newschevron right
  2. Taakstraf voor jongens uit Urk (18) die boa in het water duwden

Twee jongens uit Urk van 18 jaar hebben een taakstraf van zestig uur gekregen, omdat ze een buitengewoon opsporingsambtenaar (boa) van de kade in de haven van Urk hebben geduwd op 2 juni, meldt Rechtspraak.nl. De man belandde in het water. De jongens hebben de man daarna aan zijn lot overgelaten. Het incident is gefilmd en de beelden werden online verspreid.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

gelokt

De jongens hadden van tevoren bedacht dat ze de boa in het water wilden duwen. Ze lokten de boa naar de kade met een smoesje, dat hun telefoon in het water was gevallen. Volgens het Openbaar Ministerie hebben de twee expres deze boa uitgezocht om in het water te duwen. Hij zou "iedereen bekeuringen geven." Het lukte de boa uiteindelijk zelf om uit het water te klimmen.

'laf en gevaarlijk'

De officier van justitie noemt de daad van de jongens "een laffe streek en een gevaarlijke actie." Er werd drie dagen celstraf geëist, naast een taakstraf van 160 uur, waarvan de helft voorwaardelijk. "Het mishandelen van een boa tijdens en vanwege zijn werkzaamheden is onacceptabel", aldus het OM. "Mensen met een publieke taak moeten hun werk ongestoord kunnen uitvoeren." Het verspreiden van de video heeft het leed voor het slachtoffer vergroot, oordeelt justitie.

straatreport

In juni maakte FunX een Straatreport naar aanleiding van het incident met de boa in Urk. Bekijk het item hieronder.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie