Up 2 Date

Als je de trap neemt krijg je korting op je lunch bij Hogeschool Rotterdam

  1. Newschevron right
  2. Als je de trap neemt krijg je korting op je lunch bij Hogeschool Rotterdam

Op de Hogeschool Rotterdam wordt je binnenkort beloond als je de trap neemt in plaats van de lift. Op deze manier hoopt de school een beetje bij te dragen aan een gezonde levensstijl. Het beloningssysteem werd bedacht door drie studenten.

lift

Ruben Kok, die industrieel productontwerpen studeert, zag dat veel mensen de lift namen: "Terwijl de meesten fit genoeg zijn om de trap te nemen." Hij bedacht en ontwierp daarom samen met studenten Andry van Komen en Jeroen Meijer een systeem waarbij je wordt beloond als je met de trap gaat.

Hoe werkt het

Het systeem werkt met een scanapparaat en pasjes. Je kunt op één van de locaties van de hogeschool bij de grote trap je studenten- of medewerkerspas langs de scanner halen. De scanners komen op de drie verdiepingen bij de trap te hangen, per verdieping kun je één punt verdienen. Je kunt niet meerdere keren achter elkaar scannen.

Korting

Wanneer je 25 of 50 punten hebt verzameld, kun je de punten inruilen voor een korting in de kantine. Maar als je denkt dat je na het lopen van de trappen gewoon een patatje met korting kunt halen, heb je het mis. De korting geldt alleen op gezonde producten. Een warm broodje van de dag kost je met 50 traplooppunten bijvoorbeeld geen 4,25, maar 2,50.

Ster advertentie
Ster advertentie