Up 2 Date

Turkse sportschool geeft vluchteling (12) levenslang abonnement na viral foto

foto: kucukkaya.olimpiyatspor
  1. Newschevron right
  2. Turkse sportschool geeft vluchteling (12) levenslang abonnement na viral foto

"Onze sportschool is voor dit jonge jochie de rest van zijn leven kosteloos beschikbaar"

Op zijn slippers en met zijn werkgereedschap op zijn rug, stond de twaalfjarige Syrische vluchteling Muhammet bij een sportschool naar binnen te staren. De foto waarop dit hartverscheurende aanzicht te zien is, ging viral en leverde een discussie op. Een sportschool in Turkije besloot actie te ondernemen en ging op zoek naar de schoenenpoetser om hem een mooi cadeau te geven.

LEVENSLANG ABONNEMENT

Mustafa Küçükkaya, de eigenaar van de sportschool, legt aan de krant Aydinlik uit waarom zij het jongetje zo graag wilden vinden:

"We zagen de foto doordat onze sportschool erin getagged werd. Ik kon de foto niet zomaar aan me voorbij laten gaan. Binnen twee dagen reageerde er iemand die het jochie kende. We hebben hem weten te bereiken en gesproken."

In dat gesprek vertelde de Syrische jongen dat hij heel graag wilde sporten, maar dat niet kon betalen. Zijn familie heeft het financieel erg moeilijk. Des te meer reden voor de sportschool om hem een abonnement te geven, vertelt de eigenaar:

"Wij weten hoe het voelt om arm te zijn, daarom zijn we het aan elkaar verplicht om de wens van deze jongen in vervulling te laten gaan. Wensen van kinderen hoeven niet altijd een wens te blijven."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Blij

Muhammet is heel blij met het aanbod, vertelt hij aan Hurriyet News :"Hij heeft me gevonden en geholpen." Muhammed weegt nu 89 kilo en gaat zich volledig focussen op zijn goede voornemen: afvallen. Het is altijd zijn droom geweest om af te vallen en hij heeft er vertrouwen in dat hij dit nu kan bereiken door te gaan sporten.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie