Up 2 Date

Na 22 jaar moet dakloze 'King George' (65) terug naar Suriname

foto: YouTube: DeNuk
  1. Newschevron right
  2. Na 22 jaar moet dakloze 'King George' (65) terug naar Suriname

George Ost woont al 22 jaar in Utrecht waar hij bekend staat als 'King George', maar hij heeft geen verblijfsvergunning. Daarom moet hij aanstaande maandag terug naar zijn geboorteplaats: Suriname. Hij kan het zelf niet geloven, zijn werkgever niet en ook SP-Raadslid Ruurt Wiegand deelt zijn medeleven: “Ik vond het maar een gek verhaal: deze meneer heeft níks in Suriname. Dit is gewoon een Utrechter, hoezo ‘terugsturen’?” zegt hij in een interview met het AD.

Altijd gewerkt

George werkte al jaren bij Rebottled waar hij elke dag kratten vol gerecyclede flessen slijpt om ze opnieuw te kunnen gebruiken. Daar wist niemand van zijn aanstaande uitzetting: ”Ik wilde mensen niet opzadelen met mijn problemen. Ik dacht: ik ben hier al zo lang, ze zullen me toch niet zomaar het land uitzetten?” vertelt George. Zijn werkgever reageerde heel verdrietig op het nieuws: “Ik snap het gewoon niet. George heeft altijd hard gewerkt, het is zo’n goede jongen. En nu moet hij terug naar Suriname? Ik kan het niet geloven.”

Heel veel hoop

Toen het nieuws zich langzaam verspreidde in de sociale kringen van George kreeg hij steun van allerlei kanten. De Utrechtse Trudie Leerink startte een petitie die inmiddels al meer dan 1100 keer is ondertekend. De Utrechtse gemeente is benaderd met de vraag of zij iets kunnen betekenen voor George. De gemeente zelf heeft nog geen commentaar gegeven. George zelf bekijkt het positief: ”Ik voel me ziek. Maar ik ben blij met de afgelopen 22 jaar. En ik heb echt heel veel hoop. Hoop dat alles goed komt.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie