Up 2 Date

Universiteit maakt fout: alle antwoorden op meerkeuze-examen zijn A

  1. Newschevron right
  2. Universiteit maakt fout: alle antwoorden op meerkeuze-examen zijn A

Je kent het wel: na vijf keer C geantwoord te hebben op een multiple choice-toets, kras je toch maar een keer een ander antwoord aan. Want het zou toch wel heel raar zijn als alle juiste antwoorden op dezelfde plek staan? Het overkwam de scholieren aan de Universiteit van Gent. Door een fout waren alle antwoorden op de toets die zij maakten: A.

Menselijke Fout

De fout op het examen politicologie was ontstaan tijdens het invoeren van de examens in de computer. De computer zou de antwoorden namelijk willekeurig moeten husselen, maar een medewerker was vergeten deze optie aan te zetten. Daardoor bleven alle juiste antwoorden op A staan. Dat vertelt professor Carl Devos aan De Standaard.

"Bij het opstellen van het examen zet ik het juiste antwoord altijd bovenaan. Tijdens de invoering van de examens in de computer is een medewerker vergeten de antwoorden door elkaar te husselen."

Rechtvaardig

Sommige studenten hadden het door en kozen automatisch bij alle vragen voor antwoord A. Het examen zal niet ongeldig worden verklaard, want de helft van de toets bestond ook uit open vragen. Daarnaast was het volgens de universiteit een rechtvaardig examen: "Voor wie goed gestudeerd had, was er geen probleem".

Ster advertentie
Ster advertentie