Up 2 Date

Geert Wilders wel schuldig, maar krijgt geen straf

  1. Newschevron right
  2. Geert Wilders wel schuldig, maar krijgt geen straf

Geert Wilders is schuldig bevonden aan 'groepsbelediging' en het aanzetten tot discriminatie. Hiervoor krijgt hij alleen geen straf opgelegd. Volgens de rechtbank is de politicus met deze veroordeling al genoeg gestraft. Wilders is ook aangeklaagd voor het aanzetten tot haat, maar daar heeft de rechter hem van vrijgesproken.

Knettergek

De PVV-leider heeft inmiddels laten weten dat hij in hoger beroep gaat. In een eerste reactie op Twitter noemt hij de uitspraak knettergek.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Minder, minder

Het OM eiste een geldboete van 5000 euro van de politicus vanwege zijn optreden in een Haags café in 2014. Wilders antwoordde "Dan gaan we dat regelen" nadat een massa mensen "Minder, minder" had geroepen op de vraag of zij meer of minder Marokkanen in Nederland wilden.

De waarheid

In de Telegraaf zei Wilders eerder dat de uitspraak niets zal uitmaken. "Ik zal de waarheid blijven spreken. Ook over het Marokkanenprobleem. Geen rechter, politicus of terrorist houdt mij tegen." De controversiële politicus en zijn advocaat waren niet aanwezig bij de uitspraak.

Ster advertentie
Ster advertentie