Up 2 Date

"Zonder borstimplantaten hebben transgenders een halve transitie"

  1. Newschevron right
  2. "Zonder borstimplantaten hebben transgenders een halve transitie"

De borstimplantaten die transgendervrouwen zo hard nodig hebben, worden in 2017 niet door de verzekering vergoed. Patiëntenorganisatie Transvisie is het hier niet mee eens en begrijpt deze beslissing niet. Voorzitter Eveline van den Boom: "Zonder borstimplantaten hebben transgenders een halve transitie."

Borsten als compensatie

Borsten worden namelijk als het vrouwelijke kenmerk gezien, naast de vagina. Als transgendervrouwen die niet kunnen betalen, betekent dat voor hen dat ze er nog steeds voor een groot deel als een man uitzien. Eveline vindt dat het iets anders is dan geboren vrouwen die helemaal plat zijn. Bij hen wordt een borstvergroting ook niet vergoed.

"Zij hebben alle vrouwelijke kenmerken die transgendervrouwen niet hebben. De hormonen die transgendervrouwen krijgen veranderen alleen de vetverdeling maar bijvoorbeeld niet de groei van botten", vertelde ze vandaag aan Morad & Shay.

Hierdoor hebben transgendervrouwen nog steeds brede schouders en een bredere schedel. Een borstvergroting kan in zo'n geval dan precies die mannelijke kenmerken compenseren.

WhatsApp

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het FunX nieuws? Stuur dan een WhatsApp'je met FUNX AAN naar 06 22 97 48 23. En meld je aan voor onze updates!

Ster advertentie
Ster advertentie