Up 2 Date

Chinese medische specialisten helpen in zwaarst getroffen regio Italië

  1. Newschevron right
  2. Chinese medische specialisten helpen in zwaarst getroffen regio Italië

Een team van negen medische experts is het afgelopen weekend naar Italië gevlogen om daar te helpen met de corona-crisis. Ze namen een vliegtuig vol medische goederen mee, zoals maskers en beademingsapparaten.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Zwaar getroffen

Italië is na China het land dat het zwaarst is getroffen door het coronavirus. Het aantal sterfgevallen nam daar gisteren met een recordaantal van 386 toe naar 1809. In totaal zijn 20603 Italianen besmet met het virus.

Opgelucht

De komst van het team van Chinese hulpverleners werd georganiseerd door het Chinese Rode Kruis. Francesco Rocca, hoofd van het Italiaanse Rode Kruis, is erg blij met de hulp en de spullen. Veel ziekenhuizen hebben een tekort aan medische benodigdheden. Hij noemt de Chinese donatie dan ook een hele belangrijke voor zijn land. "In deze tijden van zware stress en grote moeilijkheden zijn we opgelucht met deze spullen. Het is waar dat het ons maar tijdelijk helpt, maar het is nog steeds belangrijk."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

China

In China, waar de corona-pandemie begon, is de piek volgens de nationale gezondheidscommissie voorbij. Er zijn voor het eerst sinds de uitbraak van het virus meer besmettingen in andere alle landen bij elkaar dan in China.

Ster advertentie
Ster advertentie