Up 2 Date

Eerste transgendermodel ooit voor Victoria's Secret: Valentina Sampaio

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Eerste transgendermodel ooit voor Victoria's Secret: Valentina Sampaio

Valentina Sampaio is het eerste transgendermodel dat door Victoria's Secret wordt ingehuurd. Het Braziliaanse model plaatste op haar Instagram een foto waarop ze backstage te zien is bij een fotoshoot van het lingeriemerk.

Pink

Het 22-jarige model zal te zien zijn in een campagne van Pink, de lijn van Victoria's Secret die zich voornamelijk richt op jongeren.Gebrek aan diversiteit

Victoria's Secret is vaak genoeg in opspraak geweest vanwege het gebrek aan diversiteit in de campagnes en de wereldberoemde lingerieshows. De marketingbaas van het merk, Ed Razek, deed in november nog de uitspraak dat er beter geen transgenders of plussize-modellen mee konden lopen in de show. "De show moet namelijk een fantasie zijn", zei hij daarover.

Later kwam hij op de opmerking terug en liet hij op social media weten het niet zo ongevoelig bedoeld te hebben. Volgens hem komen er wel transgendermodellen naar de casting, maar halen die de show niet. Dat zou echter niks te maken hebben met hun geslacht.

Geen show op televisie

Victoria's Secret liet eerder dit jaar al weten een aantal dingen te willen veranderen binnen het bedrijf. Het merk gaat daarom stoppen met het op televisie uitzenden van de populaire Victoria's Secret Fashion Show. Wat daarvoor in de plaats komt, heeft het bedrijf nog niet bekendgemaakt.

Ster advertentie
Ster advertentie