Naar homepage
Up 2 Date

Eindelijk: vanaf 30 juni weer evenementen mogelijk

foto: Luciano de Boterman
  1. Newschevron right
  2. Eindelijk: vanaf 30 juni weer evenementen mogelijk

Goed nieuws voor alle festivalgangers: nadat het festivalseizoen vorig jaar compleet in duigen viel, is het dit jaar weer tijd voor fissa! Vanaf 30 juni zijn er namelijk weer evenementen toegestaan met een maximum van 25.000 personen. Dat maakt staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken en Klimaat) vrijdag bekend.

Geen anderhalve meter of mondkapje

Het gaat om evenementen waar een toegangsbewijs voor nodig is. Bezoekers hoeven dan ook geen anderhalve meter afstand te houden of een mondkapje te dragen. Wel moeten zij zich vooraf laten testen of een vaccinatiebewijs hebben. In het geval van testen mag de coronatest maximaal 40 uur oud zijn.

Maximaal 24 uur

In eerste instantie gaat het om evenementen van maximaal 24 uur. Overnachtingen zijn wel mogelijk, maar met één voorwaarde. Zo moet de overnachting binnen het tijdvak van 24 uur vallen.

Meerdaagse evenementen

Pas vanaf 29 juli zal er geen capaciteitsbeperking zijn. Dat betekent dat evenementen vanaf die datum op 100 procent capaciteit mogen draaien. Ook zullen dan meerdaagse evenementen met overnachtingen mogelijk zijn. Wel adviseert het RIVM bij meerdaagse evenementen om zowel vooraf als tussentijds te testen.

Ster advertentie
Ster advertentie