Up 2 Date

Vliegtuig schiet van landingsbaan in Iran en belandt op snelweg

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Vliegtuig schiet van landingsbaan in Iran en belandt op snelweg

Als je het vliegtuig pakt, hoop je natuurlijk dat dit zonder slag of stoot gaat en dat je veilig landt. Dat hoopten de passagiers van een vliegtuig vanochtend in Iran ook, alleen pakte de rit toch iets anders uit. Ze waren bijna veilig op de grond, toen het toestel veel te hard neerkwam en zo hard doorschoof, dat het vliegtuig op een snelweg terecht kwam. Twee mensen raakten hierbij gewond.

Snelweg

Het vliegtuig was vertrokken uit Teheran en wilde landen op het Iraanse luchthaven van Mahshahr. Het vliegtuig zou volgens Arab News alleen zo hard op de landingsbaan terecht zijn gekomen, dat een deel van het landingsgestel afbrak. Het vliegtuig schoot daarbij hard door en belandde op een nabijgelegen snelweg belandde.

Woonwijk

Het is best bijzonder dat niemand zwaargewond is geraakt, aangezien het toestel maar net naast een file tot stilstand kwam. Ook is op social media te zien dat het vliegtuig net voor een drukke woonwijk tot een halt is gekomen. De passagiers werden door mensen op straat uit het vliegtuig geholpen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie