Up 2 Date

Achttien maanden celstraf geëist tegen SFB

  1. Newschevron right
  2. Achttien maanden celstraf geëist tegen SFB

Het Openbaar Ministerie in Suriname eist achttien maanden cel tegen de leden van de rapgroep SFB, waarvan twaalf voorwaardelijk. Frenna, KM en Priceless hebben al twee maanden in voorarrest gezeten. Dat zou betekenen dat de rappers nog vier maanden de gevangenis in moeten als het tot een veroordeling komt.

De leden van Strictly Family Business worden verdacht van seks met een minderjarig meisje. In 2015 lekte een video uit waarin het incident te zien was. De beelden van de Haagse jongens in actie, zijn vervolgens viral gegaan op social media.

In december 2016 werd SFB hiervoor opgepakt, terwijl ze in Suriname waren voor optredens.

Onduidelijke verklaring

Hoewel het minderjarige meisje in een eerste verklaring aan de politie heeft laten weten dat ze werd gedwongen, zei ze twee weken geleden tegen de rechter dat ze vrijwillig seks had met de rappers.

Voorwaardelijk?

Bij een voorwaardelijke straf is het belangrijk om te weten dat dit niet meteen wordt uitgevoerd. Het wordt wel door de rechter uitgesproken, maar slechts ten uitvoering gebracht als de daders weer opnieuw de fout ingaan of zich niet houden aan de voorwaarden die de rechter heeft opgesteld.

Ster advertentie
Ster advertentie