Up 2 Date

Commando's voelen zich bespioneerd door moskee in Roosendaal

  1. Newschevron right
  2. Commando's voelen zich bespioneerd door moskee in Roosendaal

Commando's in Roosendaal voelen zich bedreigd door de moskee die dicht bij hun kazerneterrein staat. Ze hebben advocaat Michael Ruperti in handen genomen, die dat uitgebreid uitlegt in Nieuwsuur. Het programma ging de wijk in en maakte er een reportage over. Is het daadwerkelijk zo? De buurtbewoners lijken er geen last van te hebben. Toch voelen de commando's dat ze bespioneerd kunnen worden vanuit de minaret van de moskee.

Nieuwsuur sprak niet alleen met de advocaat, maar ook met de buurtbewoners en het moskeebestuur. Ze gingen zelfs als één van de eerste personen de minaret in om te checken wat er eigenlijk te zien valt vanuit daar. Wat blijkt, helemaal niks, want de ramen zijn sinds de bouw al geblindeerd.

Negatieve associaties

Volgens advocaat Ruperti komen de zogenoemde 'elite militairen' veel in aanraking met moslims die niet het beste met ze voorhebben en uit naam van de islam vreselijke dingen doen. Ze hebben ook negatieve associaties bij het gebed dat vanuit de moskee te horen is.

Mohamed Amezian, van het bestuur van de Marokkaanse moskee, heeft een duidelijk antwoord daarop.

"Als ze met trauma's uit het gebied terugkomen, dat kan ik wel snappen, maar dan moeten ze klagen bij hun baas voor coaching en begeleiding. Het is een gevoel van een slechte ervaring, maar om dit te linken met de moskee is echt onzin."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie