Up 2 Date

Geboeide man dood nadat agent 7 keer op hem schiet

foto: Twitter @Liv__03
  1. Newschevron right
  2. Geboeide man dood nadat agent 7 keer op hem schiet

In de Amerikaanse staat Maryland heeft een politieagent een geboeide en ongewapende man doodgeschoten. De man zat in een politieauto en werd toen zeven keer beschoten. Agent Michael Owen Jr. wordt beschuldigd van moord en doodslag.

Geboeid

De 43-jarige William H. Green werd maandagavond gearresteerd op verdenking van rijden onder invloed. Aan de arrestatie ging een politie-achtervolging vooraf, waarbij Green tegen meerdere auto's botste. Uiteindelijk lukte het de politie hem klem te rijden.

Green werd geboeid in de passagiersstoel van de politieauto gezet. Politieagent Owen kreeg het bevel om te wachten op andere agenten, voordat er verdere actie ondernomen werd. Dit gebeurde alleen niet. De agent schoot William met zeven schoten dood.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Reanimeren

Nadat Green meerdere keren werd beschoten, probeerden meerdere agenten hem te reanimeren. Dit had helaas geen zin meer en hij overleed later in het ziekenhuis. De reden waarom Green werd doodgeschoten is nog onduidelijk.

Bodycams

"Ik kom tot de conclusie dat hier een misdaad is gepleegd. Wat hier is gebeurd, is met geen enkel excuus goed te praten”, vertelde politiechef Hank Stawinski gisteravond op een persconferentie. Juridisch directeur Deborah Jean is het hiermee eens. "Er is geen enkele reden waarom een ​​geboeid persoon meerdere keren door een politieagent moet worden neergeschoten, laat staan als diegene al ​​in een patrouillewagen zit." Ze vindt het dan ook 'volstrekt onaanvaardbaar' dat politieagenten in Maryland geen bodycams hebben. De politie van Maryland maakte gisteren bekend dat ze daar verandering in gaan brengen.

MOORD, DOODSLAG EN MISHANDELING

Michael wordt beschuldigd van moord, doodslag en mishandeling. Ook wordt hij vervolgd voor het gebruiken van zijn wapen zonder dat hij daar toestemming voor had.

'Niet alle agenten zijn slecht maar deze wel'

De verloofde van William vraagt zich af wat hij gedaan had dat de agent zo heeft gereageerd en het nodig vond zijn wapen te gebruiken."Hij verzette zich duidelijk niet tegen de arrestatie, want hij zat in handboeien" vertelt ze aan WJLA. "Zijn leven deed ertoe", vertelt ze verder. Ook de nicht van het slachtoffer heeft haar verontwaardiging en woede geuit. "Niet alle agenten zijn slecht, maar deze zeker wel", tweette ze.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie