Up 2 Date

Leraren doen aangifte tegen leerlingen na uit de hand gelopen examenstunt in Bussum

foto: JPStock (Shutterstock)
  1. Newschevron right
  2. Leraren doen aangifte tegen leerlingen na uit de hand gelopen examenstunt in Bussum

Meerdere leraren van het Willem de Zwijger College in Bussum gaan aangifte doen tegen leerlingen na een examenstunt die afgelopen vrijdag compleet escaleerde. Dat laat de rector Jan Adels weten aan NH Nieuws.

Lege flessen

Verschillende scholieren organiseerden vrijdag een examenfeestje. Dat begon redelijk rustig en gezellig, maar daar kwam niet veel later compleet verandering in. Naarmate de alcohol steeds rijkelijker vloeide, werd de sfeer grimmiger en begon een grote groep examenleerlingen onder andere met lege flessen te gooien.

Vernielingen en leerkrachten aangevallen

De scholieren werden vervolgens naar huis gestuurd door de school, waarna ze wel weggingen, maar niet naar huis. Ze verplaatsten zich namelijk naar een andere middelbare school. Daar pleegden ze vernielingen door met hout en stenen te gooien. Ook werden leraren geïntimideerd en aangevallen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Aanhoudingen en boetes

Toen de jongeren wederom werden weggestuurd, keerden ze terug naar het Willem de Zwijgercollege, waar ze de school probeerden open te breken en daarbij ook leerkrachten aanvielen. Uiteindelijk maakte de politie gebruik van 'passend geweld' om een einde te maken aan alle chaos. Twee leerlingen werden aangehouden en tientallen andere tieners kregen een boete voor het niet naleven van de coronaregels en het drinken van alcohol op straat.

Aangiftes

Na de uit de hand gelopen examenstunt meldde rector Jan Adels dat hij namens de school aangifte zou doen tegen de leerlingen. Nu is duidelijk dat het om enkele afzonderlijke leraren gaat. "Het gaat om enkele leraren die door de leerlingen echt flink zijn aangevallen of bedreigd. Dat vind ik echt niet door de beugel kunnen en ik begrijp heel goed dat deze collega's naar de politie stappen."

De leerlingen hebben nu meivakantie, maar kunnen volgens Adels nog een telefoontje van hem verwachten. "Ik hoop dat ze, nu de kater weg is, tot inkeer zijn gekomen en beseffen dat ze echt fout zijn geweest", aldus Adels.

Ster advertentie
Ster advertentie