Up 2 Date

Arnhemmer opgepakt voor aanbieden 12 miljard (!) inlognamen en wachtwoorden

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Arnhemmer opgepakt voor aanbieden 12 miljard (!) inlognamen en wachtwoorden

Een 22-jarige Arnhemmer is eergisteren opgepakt voor het online plaatsen van twaalf miljard gelekte inlognamen en gestolen wachtwoorden. Deze werden tegen betaling aangeboden op Weleakinfo.com.

Onderzoek

Op de website kon je een abonnement aanvragen waarmee je gegevens kon inzien. Prijzen varieerden tussen twee dollar voor vierentwintig uur beperkt toegang en zeventig dollar voor drie maanden onbeperkt toegang. Hoe de man aan de gegevens is gekomen en van wie de gegevens zijn, is nog niet duidelijk. De politie heeft aan de NOS laten weten dat zulke grote zaken niet vaak voorkomen. Tijdens het onderzoek zijn twee woningen in Arnhem onderzocht. Daar werd professionele apparatuur gevonden die het hacken mogelijk maakt. Het is niet duidelijk waarvan de inloggegevens en wachtwoorden zijn.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Offline

De aanhouding is mogelijk gemaakt door samenwerkingen tussen de National Crime Agency (Verenigd Koninkrijk), de FBI, het Bundeskriminalamt en de Nederlandse politie. Tijdens het internationale onderzoek naar deze zaak is ook een 22-jarige man uit Noord-Ierland opgepakt. De politie heeft laten weten nog steeds bezig te zijn met het onderzoek. De website Weleakinfo.com is inmiddels wel offline gehaald.

Ster advertentie
Ster advertentie