Up 2 Date

Man met bijl vermoordt vier kinderen in Braziliaans kinderdagverblijf

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Man met bijl vermoordt vier kinderen in Braziliaans kinderdagverblijf

In de Braziliaanse stad Blumenau heeft een man woensdag zeker vier kinderen om het leven gebracht in een kinderdagverblijf. De man drong het gebouw binnen en viel de kinderen aan met een bijl, zo meldt de Braziliaanse nieuwssite Globo.

Vijf kinderen gewond

Naast de vier dodelijke slachtoffers zijn er vijf gewonden gevallen, waarvan één in krititeke toestand verkeert. De overleden slachtoffers zijn drie jongens en een meisje tussen de vier en zeven jaar oud. Het is onduidelijk wat het motief was van de 25-jarige dader. Hij zou zich hebben overgegeven aan de politie, maar zweeg toen hij werd weggeleid.

"Onaanvaardbare tragedie"

De Braziliaanse president Luiz Inácio Lula da Silva noemt de aanval een "onaanvaardbare tragedie". "Er is geen grotere pijn dan die van een gezin dat zijn kinderen of kleinkinderen verliest, vooral bij een daad van geweld tegen onschuldige en weerloze kinderen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Vergelijkbaar incident

De aanval volgt tien dagen na een vergelijkbaar incident op een school in de Braziliaanse stad São Paulo. Een 13-jarige leerling stak daarbij een leraar dood en verwondde drie medescholieren.

Ster advertentie
Ster advertentie