Up 2 Date

Microsoft helpt Ghanese leraar die ICT via schoolbord moet geven

  1. Newschevron right
  2. Microsoft helpt Ghanese leraar die ICT via schoolbord moet geven

Een aantal foto's waarop een Ghanese leraar op een schoolbord heel gedetailleerd Microsoft Word heeft nagetekend, is de hele wereld over gegaan. De 33-jarige leraar moest zijn leerlingen het examenvak ICT geven, maar had geen computer tot zijn beschikking. Binnenkort komt daar waarschijnlijk verandering in.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

ICT

Owura Kwadwo werkt op een middelbare school in Ghana waar leerlingen geen toegang tot computers hebben. Het vak ICT maakt echter wel onderdeel uit van het examenpakket van de leerlingen. Ze moeten dit vak halen om te slagen. Dus probeerde de Ghanese leraar hen zo duidelijk mogelijk uit te leggen hoe computers werken.

Computer

Toen de foto's van deze les op social media verspreid werden, toonden velen hun respect voor de leraar. Het leverde zoveel aandacht op dat de foto's ook bij Microsoft belandden. Het bedrijf vond het natuurlijk niet oké dat de leraar via een schoolbord uit moest leggen hoe hun software werkt. Daarom belooft het een computer met software naar de school te sturen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Probleem

Owura vertelt aan Bored Panda dat de foto's voor een discussie in Ghana hebben gezorgd. Waarom hebben zoveel kinderen in 2018 nog steeds geen behoorlijke toegang tot computers? Zelf ziet hij wel verandering in de grote steden, maar nog niet in de gebieden op het platteland: "De overheid is behulpzaam en ik geloof dat ze het vak ICT beter gaan maken voor leraren en studenten."

Ster advertentie
Ster advertentie