Up 2 Date

Let op: Nieuwe dienstregeling van NS gaat vandaag in!

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Let op: Nieuwe dienstregeling van NS gaat vandaag in!

Reis jij veel met de trein? Let dan op, want vanaf vandaag gaat de nieuwe dienstregeling in bij de NS. Om ervoor te zorgen dat jij op tijd op school of op je werk bent, zijn hieronder de belangrijkste wijzigingen te lezen.

tienminutentrein

Sinds september is er veertien woensdagen lang met 144 tienminutentreinen gereden, om te testen of deze treinen binnen de dienstregeling zou passen. De tienminutentreinen zullen vanaf vandaag elke dag gaan rijden vanaf Amsterdam via Utrecht en 's Hertegenbosch naar Eindhoven. Ze moeten ervoor zorgen dat reizigers tussen de hoofdstad en Eindhoven minder lang hoeven te wachten en meer kans hebben om te zitten. Want zeg nou eerlijk, niet kunnen zitten in de trein is écht verschrikkelijk.

strak tijdsschema

Om ervoor te zorgen dat de tienminutentreinen op tijd rijden, moeten de machinisten zich aan een straks tijdsschema houden. Machinist Peter vertelt aan Metro: "Vroeger kon je nog wel eens een minuutje blijven staan, om er voor te zorgen dat reizigers hun aansluiting haalden. Deze tijd haalde je onderweg wel weer in. Maar dat kan nu niet meer".

extra treinen

Niet allen gaan er tienminutentreinen rijden, maar er zullen ook meer treinen worden ingezet. Zo rijden er vanaf nu elke dag tachtig extra sprinters en vijftig extra intercity’s door heel Nederland. Check de video hieronder voor de uitleg van Pro Rail.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie